1. Coordonator: Isoc Dorin
Grad didactic: Prof.univ.
Titlul iniţial al temei: Stand experimental cu pendul invers sprijinit
Număr studenţi necesari soluţionării temei: 2
Specificarea obiectivelor lucrării:
Pendulul invers sprijinit este un stand experimental original. El poate fi montat şi exploatat în multiple feluri.
Pentru fiecare situaţie în parte este necesară întocmirea specificaţiei tehnice a standului, realizarea modelului dinamic al standului, simularea modelului dinamic determinat, proiectarea mecanică a standului, întocmirea specificaţiei tehnice a sistemului de conducere a standului, conceperea sistemului de control al standului, verificarea sistemului de control proiectat. Lucrarea va fi realizată atât din punct de vedere theoretic cât şi practic.
Se pun la dispoziţie un brevet de invenţie, o cerere de brevet de invenţie, o lucrare de diplomă şi o dizertaţie.
2. Coordonator: Isoc Dorin
Grad didactic: Prof.univ.
Titlul iniţial al temei: Stand experimental cu incinte termice
Număr studenţi necesari soluţionării temei: 2.
Specificarea obiectivelor lucrării:
Standul experimental cu incinte termice reprezintă obiectul unei cereri de brevet de invenţie ce poate fi utilizat pentru cercetare şi activitate didactică în automatică. Acest stand este gândit ca o aplicaţie multifuncţională şi reconfigurabilă. In acest moment există un prim studiu tehnic şi funcţional şi o machetă în mărime naturală.
Realizarea lucrării practice presupune specificarea standului, dimensionarea părţii fizice, întocmirea documentaţiei de execuţie, specificarea părţii electrice şi de conducere, întocmirea documentaţiei părţii electrice şi de control, modelarea şi simularea modelului incintei cu variantele sale de utilizare şi exploatare, montarea standului, proiectarea părţii de control şi verificarea ipotezelor de proiectare, evaluarea performanţelor finale şi întocmirea referatelor lucrărilor practice care pot fi suportate de acest stand.
3. Coordonator: Isoc Dorin
Grad didactic: Prof.univ.
Titlul iniţial al temei: Sistem expert de asistare a diagnosticului în afecţiuni ale aparatului respirator.
Număr studenţi necesari soluţionării temei: 1.
Specificarea obiectivelor lucrării:
Asistarea diagnosticului medical este una din primele aplicaţii ale inteligenţei artificiale. Afecţiunile aparatului respirator sunt multiple şi ele acoperă un eşantion important de populaţie. Aceste condiţii fac din diagnosticul aparatului respirator unul dificil şi important pentru profilaxie.
Realizarea proiectului presupune sistematizarea informaţiei disponibile asupra bolnavilor şi construirea unui sistem expert aferent. Sistemul expert proiectat va fi verificat pe baza de informaţii a clinicii specializate.
4. Coordonator: Isoc Dorin
Grad didactic: Prof.univ.
Titlul iniţial al temei: Procesarea informaţiei măsurate pentru un sistem expert de asistare a diagnosticului medical.
Număr studenţi necesari soluţionării temei: 1.
Specificarea obiectivelor lucrării:
Realizarea unui ssstem de asistare a diagnosticului medical presupune utilizarea atât a informaţiei bazate pe interviul consultaţiei cât şi informaţia culeasă prin intermediul unor aparate sau mijloace specifice. Toate aceste informaţii trebuie integrate în sistemul de asistare ce urmează a fi proiectat.
Obiectivele lucrării se referă în mod concret la modalităţi de preluare, tratare şi intepretare integrată a informaţiei măsurate cu referire al afecţiunile respiratorii şi cardiace.
5. Coordonator: Isoc Dorin
Grad didactic: Prof.univ.
Titlul iniţial al temei: Extinderea unei platforme de identificare experimentală a sistemelor.
Număr studenţi necesari soluţionării temei: 1.
Specificarea obiectivelor lucrării:
Identificarea experimentală rămâne o fază importantă în introducerea controlului de orice fel. Ca operaţie, procesul de identificare presupune un volum important de cunoştinţe de natură matematică şi prin aceasta utilizarea mijloacelor sale este limitată la situaţiile în care tehnicile sunt simple sau proiectanţii sunt înalt calificaţi. In universitate există o platformă destinată identificării exprimentale care funcţionează şi are performanţe notabile faţă de produse similare din alte ţări.
Se impune însă o extindere a capabilităţilor platformei în discuţie prin introducerea unor tehnici de identificare cu modele spectrale şi de frecvenţă, de convoluţie, a unor tehnici de procesare recursivă.
6. Coordonator: Isoc Dorin
Grad didactic: Prof.univ.
Titlul iniţial al temei: Unitate inteligentă de supervizare.
Număr studenţi necesari soluţionării temei: 1.
Specificarea obiectivelor lucrării:
Proiectarea sistemelor de conducere a sistemelor tehnice presupune o etapă de simplificare grosolonă a problemei prin eliminarea tuturor detaliilor care nu pot fi introduce într-un model matematic convenţional convenabil proiectării algoritmice. Luarea în considerare a tuturor cerinţelor sistemului de conducere real impune completarea sistemului de control proiectat algoritmic cu o unitate mai mult sau mai puţin complexă numită unitate de supervizare.
Lucrarea presupune elaborarea unei unităţi de supervizare care să facă faţă celorlalte cerinţe care sunt cuprinse în specifcaţia unui sistem de conducere eficient. Vor fi completate mai ales funcţiile de modificare a referinţei, a modelului current, de diagnoză.
Se pun la dispoziţie mai multe lucrări ale coordonatorului.
7. Coordonator: Isoc Dorin
Grad didactic: Prof.univ.
Titlul iniţial al temei: Tehnici de implementare a percepţiei în controlerele fuzzy.
Număr studenţi necesari soluţionării temei: 1.
Specificarea obiectivelor lucrării:
Sistemele inteligente au fost introduse în control mai ales pentru procesarea complexă a informaţiei. Informaţia era concepută numai ca informaţie măsurată iar cunoştinţele erau concepute ca date şi valabile ca atare. Totuşi aceste ipoteze sunt doar nişte artificii de lucru şi aplicarea lor reduce capabilităţile inteligenţei văzute ca partea superioară a activităţii umane. După anul 1999 a apărut o nouă tendinţă în realizarea de sisteme inteligente prin încercarea de a surprinde percepţiile, a modului de formare şi modificare a acestora în realizarea sistemelor inteligente.
Obiectivele lucrării se referă la aplicarea unor tehnici de implementare a percepţiei în controlerele fuzzy ca modalitate concretă de realizare. Se vor realiza mai multe alternative de controlere incluse în sisteme de conducere şi se va asigura studiul surprinderii percepţiei în proiectarea lor.
8. Coordonator: Isoc Dorin
Grad didactic: Prof.univ.
Titlul iniţial al temei: Punerea în funcţiune a unui sistem de evaluare şi examinare asistată a cunoştinţelor.
Număr studenţi necesari soluţionării temei: 1.
Specificarea obiectivelor lucrării:
In acest moment în toate ţările civilizate evaluarea şi examinarea studenţilor se face cu utilizarea intensă a tehnicii de calcul. Preocupările coordonatorului în această zonă sunt multiple şi realizările sale sunt atât din punct de vedere conceptual cât şi tehnic.
Obiectivele lucrării vizează finalizarea unui proiect anterior, testarea acestuia şi apoi aducerea lui în parametrii standardelor în materie.
Se pun la dispoziţie mai multe lucrări de diplomă elaborate în promoţiile anterioare, mai multe lucrări ale coordonatorului, un produs informatic în stadiu avansat de implementare.
9. Coordonator: Isoc Dorin
Grad didactic: Prof.univ.
Titlul iniţial al temei: Stand experimental cu vehicul semiautonom.
Număr studenţi necesari soluţionării temei: 1.
Specificarea obiectivelor lucrării:
Testarea sistemelor inteligente se face mai ales prin intermediul simulării. Nu oricând însă simularea reuşeşte să pună un sistem proiectat în situaţiile reale în care el ar trebui să lucreze ulterior. Acesta este motivul pentru care conceperea şi construirea de standuri experimentale constituie o problemă şi o provocare. Concură la aceasta şi restricţiile de ordin fizic impuse unui stand.
Obiectivele lucrării constă în continuarea şi finalizarea realizării unui stand experimental cu vehicul semiautonom. Se vor finaliza proiectele de execuţie, proiectele de realizare a sistemului de conducere, se vor realiza modulele proiectate. Cu standul proiectat se vor realiza experimente cu utilizarea mai multor tehnici de control intelligent.
Se pun la dispoiziţie o lucrare de diplomă realizată în anul 2004, mai multe module fizice realizate.