Aparatul "ELECTROPUNCTOR"

Aparatul "Electropunctor" se foloseste pentru stimularea prin masaj electric a punctelor active din acupunctura si localizarea precisa a lor. Utilizand metoda moderna de stimulare oferita de "Electropunctor" oricine poate beneficia de experienta milenara a acupunctorilor chinezi. Rezultate deosebite se obtin in:

Caracteristici tehnice:

Semnalul electric aplicat este sub forma de impulsuri asimetrice, un impuls scurt (~0,1 milisecunde) de amplitudine mare (~100V) negativa si un impuls lung (durata variabila intre 5 milisecunde si 1 secunda) de amplitudine mica (~20V) pozitiva. Tensiunea electrica este masurata pe firul rosu (electrodul activ) fata de firul negru (electrodul de referinta).


Figura 1. Forma impulsului aplicat. Butonul "Frecventa" regleaza durata impulsului pozitiv de mica amplitudine.


Figura 2. Pe pozitia "Tratament" a comutatorului "Mod" se aplica impulsuri electrice pe durata stimularii, urmata de o perioada de pauza de 2-5 secunde.

Cu comutatorul "Mod" pe pozitia "Cautare" se aplica continuu impulsuri electrice. Astfel se pot localiza foarte precis punctele active de acupunctura. Dimensiunea lor este ~1mm2! Localizarea corecta a punctelor se face astfel:

"ELECTROPUNCTOR"
Elemente de siguranta, intretinere si utilizare a aparatelor de electropunctura: